Iubeşte Cerul iubindu-ţi aproapele

Încercăm prin tot felul de mijloace să ne apropiem de Cer. Să fim diferiţi de cei din lume. Să impresionăm prin purtarea noastră exemplară sau prin îmbrăcămintea „pioasă”. Ne uităm la ceilalţi ca la presupuşi atentatori la „scaunul” nostru de sfinţenie şi nu dorim, cu orice chip, să ni se spună că semănăm cu majoritatea.
Ioan 13:35 „Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii”. Diferenţa dintre noi şi restul lumii unde o putem găsi? Domnul Isus a dat o pildă foarte expresivă: Pilda samariteanului milostiv. Ceea ce nu ne place nouă este finalul pildei în care Domnul Isus spune: „du-te de fă şi tu la fel”.
Cum putem sta reci faţă de persoanele căzute între tâlharii acestei teribile consecinţe? Se poate întâmpla să cadă oricine. Problema este: sunt eu dispus să mă cobor la nivelul lui şi să-l ridic pe cel căzut? Mai mult decât atât: sunt eu dispus să plătesc pentru cel căzut?
De răniţi trebuie să avem grijă, nu să-i omorâm. Dacă îi lăsăm să moară în urmă şi noi vom fii traşi la răspundere pentru ei. Lasă ca Duhul Sfânt să te sensibilizeze pentru cei căzuţi sau dezorientaţi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s