Botez, şi mai mult

Viaţa unei biserici ar trebui să fie foarte diversă. Când un botez, când o căsătorie, când o binecuvântare de copii, când o seara de tineret, când o seara de fraţi în vârstă, când evanghelizare, etc.
Astăzi am participat la două botezuri din două localităţi diferite. Una la râu şi alta în interiorul bisericii.
Impresia care mi-a lăsat această zi este că botezul este o taină de care încercăm să o învârtim pe toate părţile ca la urmă să rămână ce ne place nouă.
Se vorbeşte foarte mult de verbul „a boteza”, dar botezul fără naşterea din nou, are vreo valoare? nu ne intereseaza persoanele care iau botezul, ne intereseaza numărul. nu ne intereseaza cum s-au pocăit sau dacă L-au primit pe Hristos în inimă.
Am auzit o afirmaţie a unui frate dintr-o biserică: „Cum să ia la 16 ani botezul, doar nu are de gând să se căsătorească aşa de repede.”
Din punct de vedere al teologiei răsăritene, botezul este o taină. 1 Cor 12:13 „Pentru că într-un Duh ne-am botezat noi toţi, ca să fim un singur trup, fie iudei, fie elini, fie robi, fie liberi, şi toţi la un Duh ne-am adăpat.”
Fiecare creştin trebuie să aibă în viaţa lui un moment sau o perioadă în care şi-a predat viaţa Domnului. Cel mai dureros lucru este că vin oamenii la botez şi nu ştiu care e scopul şi ce se întâmplă la botez. Dacă vă aflaţi în această stare, vă rog citiţi cât mai multe materiale pro şi contra despre botez şi astfel veţi avea de unde alege pe cea mai bună.
Viaţa unui creştin se învârte în jurul lui Hristos. Pentru aceasta, luaţi parte la trupul lui Hristos ca să aveţi viaţă.

Publicitate

Un gând despre „Botez, şi mai mult

  1. Botezul inseamna cufundat in moarte si ingroparea omului cel vechi,care se strica zilnic in pacate,inseamna sa invii la noua viata,viata sfintita-n jertfa lui Isus cu roade vrednice de pocainta.Botezul e porunca lui Isus.Sa te botezi nu-i greu,dar e nevoie de nasterea din nou prin Duh si sfant Cuvant ,sa urci cu eul tau pe cruce ,sa moara si sa fie rastignit,si-apoi sa invie cu Isus pentru viata.si Petru a precizat in Scriptura ca botezul nu e o curatire de intinaciunile trupesti ,ci-i marturia sfanta a unui cuget curat,ce-l poti avea doar daca te pocaiesti si se aplica doar celor ce cred.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s