IUBIREA LUI ISUS MAI PRESUS DE ORICE

1. Fericit cel ce întelege ce înseamna iubirea lui Isus si lepadarea de sine din dragoste pentru Isus. Orice alta iubire trebuie lepadata din dragoste pentru cel iubit, caci Isus doreste sa fie îndragit mai presus de toate fapturile. Dragostea fapturii este înselatoare si nestatornica; dragostea lui Isus este statornica si pururi credincioasa. Cel ce îsi lipeste inima de faptura va cadea cu tot ceea ce este supus caderii; cel ce îmbratiseaza pe Isus va fi întarit pentru totdeauna. Pe Isus îndrageste-l, El sa-ti fie prieten, caci, chiar atunci cînd toti te-ar parasi, el va ramîne alaturi de tine, sa te scape de la pieire. Crede-ma, va veni ziua cînd, vrînd-nevrînd, va trebui sa te desparti de toti si de toate.
2. Stai cît mai aproape de Isus în viata si la moarte, încrede-te în fagaduintele lui, caci El singur – atunci cînd toti te-ar lasa de izbeliste – va fi în masura sa te ajute. Iubitul tau nu poate suferi sa aiba de împartit iubirea cu nimeni: El singur vrea sa fie stapînul inimii tale si, asemenea unui rege, sa domneasca pe tronul sufletului tau. Daca ai sti sa te desprinzi temeinic de orice faptura, Isus ar veni fara îndoiala sa salasluiasca în sufletul tau, ca la El acasa. Aproape tot ceea ce pierzi vei regasi în Isus: în El vei afla rascumparare pentru tot ceea ce – în afara lui – ai fi putut afla, urmînd nadejdile omenesti. Nu-ti cauta sprijinul si reazemul în trestii clatinate de vînt, caci tot trupul e ca iarba, si toata marirea lui ca floarea ierbii cade (Is 40, 6).
3. Degraba vei fi dezamagit daca stai cu privirea atintita la aratarea din afara a lucrurilor omenesti. Cautînd mîngîiere si folos de la fapturi, de cele mai multe ori te alegi numai cu paguba. Daca, în schimb, în toate vei cauta pe Isus, pe Isus îl vei gasi cu adevarat; daca pe tine însuti te vei cauta, fara îndoiala ca pe tine însuti te vei gasi, dar în paguba. Într-adevar, cel ce-l ocoleste pe Isus, departe de a se îmbogati, se vatama pe sine, ba îsi face un rau mai mare decît i-ar putea aduce lumea întreaga si toti dusmanii laolalta.
Thomas a Kempis, Imitatiunea lui Cristos, Traducere de Andrei Brezianu

Publicitate

8 gânduri despre „IUBIREA LUI ISUS MAI PRESUS DE ORICE

 1. Vrei să spui că cine nu are grijă de ai săi e mai rău decât un necredincios?
  Eu cred că prioritatea oricărei vieţi este iubirea şi cunoaşterea lui Hristos.
  Sf. Augustin spunea: Iubeşte pe Dumnezeu şi fă ce vrei. Odată ce-L iubeşti pe Dumnezeu, nu mai poţi face ce vrei.

 2. Crezi ca ma intereseaza cazul lui Cain si Abbel ? NU ! ”Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”

  Crezi ca ma intereseaza biserica din ziua de azi, si religia ”propovaduita” de adevarati draci in sutane?

  ”Dumnezeu e in sufletul omului, iar omul e caramida de la temelia Templului Domnului” – Crezi ca trebuie sa ma duc la biserica sa pup oase ”sfinte”, icoane lafel de sfinte, si pietre, ca sa fiu un om credincios ? ”Nu-ti fa chip cioplit ! ” . Daca Dumnezeu nu e multumit de ”cantitatea” de dragoste pe care i-o ofer undeva in suflet, atunci ar fi EGOIST ! NIMIC nu trece de copilul si femeia de langa mine.. si sunt sigur ca nici EL nu cere asa ceva .

  • Nu cred că ai înţeles. N-am spus nimic de Cain şi Abel. Mai întâi iubeşte-L pe Dumnezeu şi cea de a doua poruncă: iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi. Nu trebuie să te intereseze lucrurile slabe ale lumii.
   Nu cred că citatul l-ai luat din Biblie.
   Dumnezeu nu-şi împarte slava cu nimeni. El nu poate locui la un loc cu păcatul sau dezinteresul. El îţi porunceşte să ai grijă de orfan şi văduvă, dar aceste lucruri trebuie să fie în urma credinţei în Dumnezeu. „Credinţa fără faptă este moartă”. dar fapta trebuie să pornească din credinţă. Dragostea noastră pentru Dumnezeu ne obligă să avem grijă de femeia şi copilul de lângă noi.

 3. Sf. Augustin ? Eu stiu ca SFANT pe pamantul asta a fost UNUL ! Si asa a spus si Hristos : SFANT si fara de PACAT E UNUL ! Nu ma intereseaza acesti ”sfinti” de duzina facuti de oameni , aia nu sunt sfinti…

  • „Ajutaţi pe sfinţi când sunt în nevoie.” Romani 12:13 asta înseamnă că pe pământ mai sunt şi alţi sfinţi în afară de Isus Hristos. UNUL singur a fost sfânt şi fără păcat datorită vieţii Sale sfinte. Ceilalţi sunt sfinţi şi fără păcate datorită justificării prin jertfa lui Hristos.
   Nu pot numi sfinţi de duzină pe cei care au murit sau au suferit pentru credinţa lor în Hristos. Au fost oameni ca noi şi au trăit ca noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s