Imaginea Domnului Isus Hristos

In preajma Craciunului se propaga o imagine eronata despre Isus. El este prezentat ca un prunc intr-o iesle, care asteapta sa fie ajutat, protejat, mangaiat etc. Imaginea aparuta pe felicitari si in alte locuri este aceea a unui prunc intr-o iesle si niste oameni care Il pazeste. Ne prinde mila cand Il vedem in iesle, Il vrem in casa noastra sa se incalzeasca, Il vrem ca musafirul nostru, doar cand este prunc. atunci cand creste mare nu ne convine sa Il avem prin preajma.
In viata noastra ne comportam de parca ar fi Isus un copil, nu un Rege al Regilor. Isaia ne arata in 9:6 un Copil care ni s-a nascut. O imagine gingasa, inocenta, lipsita de probleme sau de griji. Ni se mai spune despre un Fiu, iar acest cuvant ne duce cu gandul la mostenitor, dar cand spune profetul ca „domnia va fi pe umerii Lui” nu ne mai putem inchipui o persoana inocenta si lipsita de protectie. Trebuie sa ne raportam altfel la aceasta Persoana.
Nu ne putem permite sa ne jucam cu acest Domn, nu ne putem trage de sireturi cu El. Trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de Dumnezeul Atotputernic. Pentru ca Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.”
Cel care trebuie sa se nasca inca o data nu este Isus, ci noi.
Daca vom avea o imagine clara asupra Persoanei lui Hristos, ne vom putea apropia altfel fata de Cel Atotputernic. Ii vom putea cere lucruri mai marete si vom avea indrazneala in rugaciune pentru ca El ne-a spus asa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s