Curajul şi fricoşii

Cel mai frecvent sentiment întâlnit în rândul oamenilor este cel de frică. Unii îşi fac planuri măreţe şi frumoase, dar când vine vorba de pus în aplicare este mai greu: dacă nu voi fi înţeles, dacă voi avea împotrivire, dacă voi fi respins, dacă voi fi marginalizat?
Când se prezintă îngerul lui Ghedeon îl salută astfel: „Domnul este cu tine, viteazule!” Din discuţia avută cu îngerul, vedem cu Ghedeon, din pricina complexului de inferioritate, îşi subapreciază aptitudinile dar şi familia din care făcea parte. Când au ajuns pe punctul de a porni la atac, Dumnezeu îi vorbeşte lui Ghedeon să despartă pe cei ce se tem de restul pentru a-i trimite acasă.
Principiul care îl putem desprinde este să stai departe de fricoşi. Îndrăzneţului îi va fi teamă dacă va sta în părtăşia persoanelor laşe.
Porunca Domnului Isus este: „V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)
Frica apare atunci când ne lipseşte credinţa în Dumnezeu şi încredinţarea că El e la cârma tuturor lucrurilor.
„A avea curaj este deosebit de important. Poţi pierde banii – e rău. Poţi pierde un prieten – e şi mai rău. Dar dacă ţi-ai pierdut curajul – ai pierdut aproape totul” spunea Winston Churchill. Goethe spunea că „pentru orice realizare primul pas este curajul”.
În Apocalipsa 21:8 scrie că partea fricoşilor este iazul care arde cu foc şi pucioasă.
Concluzia: „Teme-te de Dumnezeu şi culmea, nu-ţi va mai fi frică.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s