Harul lui Dumnezeu. Chemare 2 Timotei 1:9-10

El ne-a mântuit şi ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui şi după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de veşnicii, dar care a fost descoperit acum prin arătarea Mântuitorului nostru Hristos Isus, care a nimicit moartea şi a adus la lumină viaţa şi neputrezirea, prin Evanghelie.
Mântuirea pe care o avem de la Dumnezeu nu este prin fapte ci așa a hotărât el să fie prin har. Acesta este planul lui Dumnezeu pentru noi, acesta este harul Lui. Așa a hotărât El să fie. Ca remediu pentru păcatele noastre este harul lui Dumnezeu, dat în Hristos Isus. Harul vine atunci când suntem în uniune cu Hristos prin credință.
În Dicționarul Biblic al lui J. D. Douglas scrie că apostolul Pavel pune semnul egal între chemare și alegere pentru a pune accentul pe scopul neschimbător al lui Dumnezeu, cu alte cuvinte, Pavel consideră că acestă chemare este eficace. În Romani 8:28-29 se face distincția între cei chemați, cei care au fost cunoscuți și apoi hotărâți. Iar cuvintele lui Isus din Matei 22:14 fac distincția între „cei chemați”, cei care aud, și „cei aleși”, cei care primesc chemarea și devin „aleși”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s