„Simțim cu harul de la neamuri se tot ia”

O altă cântare ce merită aprofundată este acea cu „harul de la neamuri se va lua”. E foarte interesant cum se poate implementa în biserici o teologie bazată pe cântări.
”Nu știu alții cum sunt, dar eu…” când mă gândesc la această cântare, mă minunez de ingeniozitatea compozitorului. Din câte știu eu, este Nicolae Moldoveanu. E un compozitor creștin destul de bun și Dumnezeu s-a folosit de el în nenumărate feluri, dar asta nu înseamnă că e și teolog, de aceea cred că această cântare trebuie scoasă din repertoriul bisericii pentru că nu are nici o bază biblică.
De ce nu spun să se modifice? Pentru că nu sunt deacord cu modificarea de nici o culoare. Odată ce ai modificat o notă sau un cuvânt din ceea ce a scris compozitorul i-ai dat alt înțeles și transmiți alt mesaj decât cel intenționat de autor.

2 gânduri despre „„Simțim cu harul de la neamuri se tot ia”

  1. Ai dreptate.Sunt multe cantari nebiblice dar si multe schimbate de la originalele lor.Cred ca cea mai groaznica cantare e cea in care se canta ca mergem inspre Cannaan.Noi mergem in Ierusalim ,la odihna nicidecum in Cannaan unde sunt lupte….si cand ma gandesc ca se canta mereu aceasta cantare…parca nu-mi vine sa cred CE MARE E INTUNERICUL…

    • Noi nu mergem spre Canaan, noi traim in Canaan. Atitudinea noastra fata de viata spirituala e exact ca in Canaan: pacatul a ajuns la culme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s