Iarna gândurilor și gândurile din iarnă (I)

În aceste zile de ninsoare mi-am adus aminte de vremea când mergeam la școală pe jos prin viscol și zăpadă.

Drumul era lung și în mare parte câmp deschis (pe atunci nu erau atâtea case pe Tătărașii Noi). Îmi doream să oprească cineva cu mașina să mă urc în ea și să simt doar aerul din mașină cum îmi brăzdează fața.

Când trecea o mașină de mine mă uitam la număr să văd dacă îmi pare cunoscută. Dacă trecea testul, mă uitam la șofer să văd dacă se sinchisea să oprească sau se face că nu mă vede. În acele vremuri aveam curajul să mă uit insistent în ochii șoferilor pentru ai „manipula” să oprească, numai că de puține ori reușeam să opresc o mașină. Ce cruzi oameni.

Totuși exista o parte bună. În timp ce mergeam spre școală pe jos (drum de aprox. 45 minute) am învățat poezii și psalmi. Fiind și întuneric la întoarecerea spre casă, puteam repeta cu voce tare fără ca cineva să mă vadă. Și chiar dacă m-ar fi văzut, nu-l vedeam eu.

Cu ce m-a ajutat? M-a ajutat să-mi disciplinez gândurile. Să-ți ți gândurile doar pe un anumit subiect o perioadă mai îndelungată de timp îți cere un efort mare. Să ai mintea ocupată e ceva, dar să ai mintea ocupată cu ceva bun e cu totul altceva.

Îndemnul apostolului Pavel rămâne valabil și în drum spre școală prin zăpadă, și în drum spre serviciu, și când stai acasă cu familia, și când ești prins în trafic cu mașina și cineva ți-a tăiat calea, te-a ofensat sau claxonat și când lucrezi de zori acolo unde te-a pus Dumnezeu: Rugați-vă neîncetat. 1 Tesaloniceni 5:17

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s